Ny smittevernsveileder fra DA og ny tolkeprøve: Hvordan tolke dr. Donald Mengele Trump

Trump er mitt favoritteksempel på hvor vanskelig der er å gjengi trofast, uten å tilføye eller endre noe. Nedenfor finner du dagens smittevernsråd fra dr. Trump – prøv å tolke dem uten å nøle eller fortrekke en mine! Enhver tale av Trump kan brukes til ny tolkeprøve…

Hvis du lurer på hva du egentlig bør gjøre, les smittevernsrådene i to tidligere blogger.

Ny smitteveileder fra DA er nå ute på høring – den hadde null og niks om tolker. Det er det nå sørget for at den får. Blir gjengitt her når den kommer.

Sakset fra dagens New York Times: President Trump has long pinned his hopes on the powers of sunlight to defeat the Covid-19 virus. On Thursday, he returned to that theme at the daily White House coronavirus briefing, bringing in a top administration scientist to back up his assertions and eagerly theorizing about the powers of sunlight, ultraviolet light and household disinfectants to kill the coronavirus.

After the scientist, William N. Bryan, the head of science at the Department of Homeland Security, told the briefing that the government had tested how sunlight and disinfectants — including bleach and alcohol — can kill the coronavirus on surfaces in as little as 30 seconds, an excited Mr. Trump returned to the lectern.

“Supposing we hit the body with a tremendous — whether it’s ultraviolet or just very powerful light,” Mr. Trump said. “And I think you said that hasn’t been checked, but we’re going to test it?” he added, turning to Mr. Bryan, who had returned to his seat. “And then I said, supposing you brought the light inside the body, either through the skin or some other way.”

“And then I see the disinfectant where it knocks it out in a minute,” Trump said. “One minute! And is there a way we can do something, by an injection inside or almost a cleaning? Because you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs, so it’d be interesting to check that. So, that you’re going to have to use medical doctors with, but it sounds interesting to me.”

Apparently reassured that the tests he was proposing would take place, Mr. Trump then theorized about the possible medical benefits of disinfectants in the fight against the virus.

Når du har funnet ut hvordan du skal oversette «medical» doctors»….

Finn frem klorflasken og en sprøyte, og sett igang!

Publisert 24.04.2020

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s